Gennep en Sint Anthonis in de race voor titel kunststad
 

Gennep en Sint Anthonis zijn genomineerd voor de titel Kunststad van het jaar. Het Limburgse historische stadje aan de Maas en het dorp op het Brabantse platteland nemen het onder meer op tegen steden als Eindhoven, Maastricht en Den Bosch.

Plaatsen die door de eerste ronde zijn gekomen, kregen stemmen van wethouders van andere steden of van kunstliefhebbers uit de gemeenten zelf. Zo kon Sint Anthonis rekenen op een groot aantal stemmen van eigen bodem. Om te voorkomen dat alleen grote steden met de prijs aan de haal gaan, worden die aan de hand van de inwoneraantallen gecorrigeerd.

In de tweede ronde die er nu aan komt, moeten gemeenten duidelijk maken waarom het kunstbeleid dat zij voeren zo succesvol is. Sint Anthonis profileert zich al langer als kunstdorp met onder andere de Internationale Kunstmanifestatie waaraan tientallen kunstenaars meedoen. Gennep heeft met Keramisto (Milsbeek) een internationale keramiekmanifestatie binnen de gemeentegrenzen.

Een jury beoordeelt nu de tien overgebleven kandidaten. Wie uiteindelijk wint, wordt tijdens de Nationale Kunstweek op zaterdag 11 november duidelijk.

Met de verkiezing Kunststad van het jaar wil Stichting Kunstweek de waarde van beeldende kunst voor de samenleving onder de aandacht brengen.

 
<= terug
 
 
Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aan- of afmelden voor de nieuwsbrief van de kunstkring.

Aanmelden nieuwsbrief
Afmelden nieuwsbrief
 
 
 
Zoeken

Zoeken op deze site. Het resultaat verschijnt in een apart venster.