Kunstkring Sint Anthonis

Martien van Dommelen


Ik ben 63 jaar en woonachtig in Sint Anthonis en ben gehuwd. Mijn grote passie is fotografie. Ben ongeveer in 2008 begonnen met fotograferen van voetbalwedstrijden. Heb toen ik jonger was zelf gevoetbald maar na een lange ziekteperiode kon ik dit niet meer. Heb door de ziekte een loopstoornis overgehouden waardoor ik me buiten veelal met een scootmobiel verplaats. Hierdoor is ook mijn fotografennaam ontstaan ScootShoot Fotografie. Scoot van de scootmobiel en shoot van de foto's schieten.

Ik wilde me toch wel onderscheiden binnen de fotografie en ben me toen gaan specialiseren in druppelfotografie. Dit is het vastleggen van vallende/botsende druppels met de camera die je op een normale manier niet kan waarnemen. Druppelfotografie valt onder de High Speed fotografie.
Hier gebruik ik een elektronisch druppelapparaat voor want handmatig gaat dit echt niet lukken.
Het mooie van druppelfotografie is dat geen enkele vallende/botsende druppel hetzelfde is iedere keer andere kleuren en vormen. Dit gaat dus echt niet vervelen want het blijft spannend hoe de volgende foto eruit ziet.
Ik geef sinds een paar jaar ook workshops in druppelfotografie en als je ziet hoe blij de deelnemers zijn als ze een mooie foto hebben genomen van een vallende/botsende druppel. Daar word ik dan ook blij van. Dan hebben de deelnemers en ik een leuke workshop gehad. Voor meer informatie kijk op mijn website.
Sinds enige tijd heb ik mij het fotograferen van de Iris van het oog eigen gemaakt. Het is bijzonder om te zien wat een structuur en kleuren een iris hebben. Het zijn ware kunstwerken en mooi om dit aan de muur te hebben hangen. U kan bij mij terecht voor het te laten fotograferen van uw iris en/of van uw familie.

Ik kwam met de Kunstkring in aanraking toen ik gevraagd werd om een presentatie over mijn druppelfotografie te geven bij het Culturele Café in de Heksenboom ook onderdeel van de Kunstkring, te Sint Anthonis.
Daar waren ze erg enthousiast. Een tijdje later werd ik door een kunstafdeling in Mook gevraagd om de presentatie ook daar te houden.
Toen werd mij gevraagd of ik misschien geen interesse had om lid van de Kunstkring te worden. Ik was daar in het begin nogal onzeker door maar door deelname aan het Kunstdorp in 2019 was ik zo enthousiast en kreeg zoveel positieve reacties dat ik de stap heb gewaagd om aan te sluiten bij de Kunstkring. Ik heb de selectieprocedure goed doorlopen en sinds 7 juni 2020 ben ik lid van de Kunstkring te Sint Anthonis. Ik merk al dat je foto's daar een heel ander publiek trekken dan binnen de fotowereld.

Ik hoop dat vele mensen van mij werk gaan genieten. Genieten zij dan geniet ik ook.


Mijn werk

2 glazen met bloemetjes
kleurig glas
Camera te water
Gespiegelde kristallen bol
Gespiegelde kristallen bol
Drieluik 50 x 70 cm (aluminium-dibond Zijdeglans)
Drieluik 50 x 100 cm (op elk materiaal mogelijk)
Drieluik 50 x 100 cm Plexiglas

Martien van Dommelen

Burgemeester Goossensstraat 23
5845 AP Sint Anthonis

T: 0648162870
E: mwfvdommelen@gmail.com
W: www.scootshoot.nl

Mijn Agenda

Zondag 30 juni t/m zondag 4 augustus 2024 Expositie in een Galerie Bont en Blauw, Vlasstraat 30, 6093 EG Heythuysen
Zondag 1 september 2024 van 11.00 - 17.00 uur: Kunstdorp op de Brink in SINT ANTHONIS

Contact opnemen

Als u vragen hebt over mijn foto's en of interesse heeft in één van mijn foto's neem dan contact op mij door een telefoontje te plegen of een mailtje te sturen.
Telnr. 0648162870
Mailadres: mwfvdommelen@gmail.com