Kunstkring Sint Anthonis

Ben Vollenberg


Ik ben geboren in 1947 en heb bij Hans Hendriks Fransen een cursus draaien gevolgd. Ik ben sinds 25 jaar fulltime kunstenaar.

Mijn werk staat o.a. bij bedrijven, (semi)-overheidsinstellingen (Gemeentehuis Sint Anthonis, School Vlierden en Helmond) en particulieren.

Ik ben begonnen met keramiek en heb mij gespecialiseerd in raku stoken. De glazuren werden door mij zelf samengesteld. Na een lange periode alleen maar met keramiek gewerkt te hebben leek het mij een uitdaging om ook eens kennis te maken met brons. (zowel de verloren was methode als het werken met mallen) en het fusen van glas, waarbij duidelijk is dat ik werk vanuit de keramische hoek.

Ik ben steeds meer gefascineerd geraakt door glas en de aangeschafte grote glasoven biedt mij volop mogelijkheden om mij nog verder te ontwikkelen. Onlangs heb ik nog enkele seminars voor glass-fusing in het buitenland gevolgd.

De objecten zijn zowel abstract als figuratief. Het grote gemis met fusen was: hoe kom ik tot 3D objecten middels deze techniek. De laatste werken met de druppels geven hierop een antwoord.Mijn werk


Ben Vollenberg

Ledeackersestraat 1b
5846AM Ledeacker

T: 0628629705
E: benvollenberg@gmail.com
W: www.kunstkring.com

Mijn Agenda

Agenda 2021.

Om te voorkomen dat u ergens voor gesloten deuren komt kijk even of de website, de situatie kan van dag tot dag veranderen i.v.m. corona.

11 en 18 april open atelierroute Sint Anthonis.
Afgelast
www.kunstkring.com

10 april t/m 15 augustus staat er een werkstuk van mij in het Nationaal Glasmuseum in Leerdam,
www.nationaalglasmuseum.nl

24 mei de Poorten van Reijmerstok. www.poortenvanreijmerstok.nl
Afgelast.

12 t/m 21 juni Kunstschouw Schouwe Duiveland. www.kunstschouw.nl
Afgelast.

31juli en 1 aug. Kasteel Rijckholt www.kunstweekendkasteelrijckholt.nl

29 aug. en 5 sept. Kunstdorp Sint Anthonis.
www.kunstkring.com

2 en 3 okt. Kunststroom Roerdalen
www.kunststroomroerdalen.nl

20 okt. t/m 5 dec. Galerie 54 Terneuzen, www.annemannaerts.nl

Contact opnemen

Mijn expositieruimte is open als ik thuis ben en na afspraak. Stuur mij gerust een e-mail of neem telefonisch contact met me op.