Kunstkring Sint Anthonis

Ben Vollenberg


Ik ben geboren in 1947 en heb bij Hans Hendriks Fransen een cursus draaien gevolgd. Ik ben sinds 25 jaar fulltime kunstenaar.

Mijn werk staat o.a. bij bedrijven, (semi)-overheidsinstellingen (Gemeentehuis Sint Anthonis, School Vlierden en Helmond) en particulieren.

Ik ben begonnen met keramiek en heb mij gespecialiseerd in raku stoken. De glazuren werden door mij zelf samengesteld. Na een lange periode alleen maar met keramiek gewerkt te hebben leek het mij een uitdaging om ook eens kennis te maken met brons. (zowel de verloren was methode als het werken met mallen) en het fusen van glas, waarbij duidelijk is dat ik werk vanuit de keramische hoek.

Ik ben steeds meer gefascineerd geraakt door glas en de aangeschafte grote glasoven biedt mij volop mogelijkheden om mij nog verder te ontwikkelen. Onlangs heb ik nog enkele seminars voor glass-fusing in het buitenland gevolgd.

De objecten zijn zowel abstract als figuratief. Het grote gemis met fusen was: hoe kom ik tot 3D objecten middels deze techniek. De laatste werken met de druppels geven hierop een antwoord.
Inmiddels noem ik mijn werk: ovengevormd glas omdat het meer is dan alleen maar het aan elkaar smelten van glas.Mijn werk


Ben Vollenberg

Ledeackersestraat 1b
5846AM Ledeacker

T: 0628629705
E: benvollenberg@gmail.com
W: www.kunstkring.com

Mijn Agenda

Agenda 2024

Om te voorkomen dat u ergens voor gesloten deuren komt kijk even of de website.

9 t/m 24 maart Kasteel Cannenburch

21 en 28 april Open Atelieroute Sint Anthonis
www.kunstkring.com

3-4-5 mei Kunst en meer op de Santspuy
Etten Leur
www.de santspuy.nl

19-20 mei
Glaskunstmarkt Linninch Duitsland
www.linnich.de

22-23 juni Stiphout Art
www.kunstgroepstiphout.nl

1 september Kunstdorp Sint Anthonis
www.kunstkring.com

13-14-15 september Acropolis Megen
www.acropolis-megen.nl

5-6- oltober Kunststroom Roerdalen
Ingeschreven??

2-3 november Zutphen Glass Expo
www.zutphenglassexpo.nl
Contact opnemen

Mijn expositieruimte is open als ik thuis ben en na afspraak. Stuur mij gerust een e-mail of neem telefonisch contact met me op.